SPISEBORD – trin for trin

Her kan du se vores spisebord trin for trin, hvis du selv skulle overveje at lave et lignende bord. Jeg har også skrevet, hvis jeg ville gøre anderledes, hvis jeg skulle lave et bord som det her igen. Så kan du lære lidt fra mine fejl, og tage dem til dig, hvis du har lyst. Her er et billede af nogle af redskaberne vi brugte til at lave vores nuværende spisebord. Vi har valgt at genbruge træpladen som vi havde under vores beton spisebord. Vi vil se om pladen fungerer bedre under det her spisebord end under vores beton spisebord.

Vi har fundet et gammelt klikgulv som vi så har valgt at vende på hovedet, da vi er helt vilde med udtrykket på bagsiden. Bagsiden har print, tekstur og så har det riller, hvilket er enormt smukt, men samtidig enormt upraktisk. Derfor har vi også haft en plan for, hvad vi ville gøre ved de upraktiske riller, da Ronni havde set et sted med nogle, der havde fyldt deres bord med noget sort fylde. Inden vi har fyldt rillerne med fylde, så bestemmer vi os for, hvad vi gerne vil have, der skal være en del af vores bord. Vi ville fx. gerne have så mange prints som overhovedet muligt, fordi vi synes, det kunne se superfedt og anderledes ud. Vi havde bare ikke lige tænkt på, at når bordet skulle slibes, så ville de forsvinde lige så langsomt.
Efter at vi har googlet os lidt frem i forhold til at få fyldt rillerne i bordet, besluttede vi os for at købe noget polyfylde (tror jeg nok, at det var), og her måtte vi hurtigt indse, at vi var nødt til at fylde hele bordet i stedet for at nøjes med kun at fylde rillerne, fordi når vi kun gjorde det i rillerne (..hvor det iøvrigt slet ikke kunne komme ned i), så kunne vi pille al polyfylden af som var det en snor. Det sad slet ikke fast. Så vi måtte sande, at vi var nødt til at spartle det ud over hele bordet og ‘mase’ det ned i rillerne, så det kunne sidde fast. Ronni var helt vild med det sorte look på bordet, men jeg foretrak, at vi fik fjernet det sorte på de flade sider ved at slibe det, og det kun var i rillerne, at der var sort polyfylde. Til allersidst fik det en omgang lak (eller to lag) for, at det ikke skal suge alt det fugt som kommer til bordet, og lave skjolder.
Jeg fik heldigvis min vilje, og her er det færdige resultat. Et resultat som vi er enormt glade for, og som skaber noget varme i hjemmet samtidig med, at det matcher vores sorte spisestuestole. Det er blevet mere praktisk i forhold til, at vi har fået ordnet de fleste af rillerne, men der er stadigvæk nogle huller, da polyfylden ikke sidder helt så godt i som vi havde ønsket. Så hvis I andre skal lave et bord som dette, så forsøg jer med noget andet. Jeg har fundet ud af, at man kan få noget som er beregnet til at putte i rillerne i forskelligt gulv, og dette kunne være en mulighed.
Selvom vores bord har lidt småfejl, så er vi begge faktisk enormt glade for det, og nyder at sidde ved det. Og så elsker jeg at pynte det som jeg fx gjorde juleaften, fordi alt bare ser godt ud på bordet, synes jeg.

Kategori: diy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.