MADBLOG – Chicken Korma

Så er jeg tilbage for en stund. Jeg har været en smule fraværende, da jeg både har min træning, arbejde og fagprøveprojekt, så jeg koncentrerer mig en del om alt muligt andet end bloggen. Men nu prøvede jeg lige noget helt nyt, nemlig at lave en indisk chicken korma. Det er min første gang, og hold nu k.. Hvor blev det godt! Jeg blev inspireret til retten, fordi min gode veninde, Sarah, holdte fødselsdag forleden, og vi fik mad fra Classic Indian, og jeg var total blown away over, hvor godt, det smagte, så nu prøvede jeg at lave noget lignende. Det blev så godt, så nu deler jeg opskriften som jeg fandt her:

KORMA MARINADE
500 g kyllingekød, skåret i tern
2 spsk garam masala
½ tsk. chiliflager
1 tsk. gurkemeje
4 fed hvidløg, finthakket
2 cm frisk ingefær, revet
1 lime, saften herfra
1 dl. yoghurt

KORMA SAUCE
1 spsk. kokosolie
2 rødløg, skåret i tynde både
2 spsk. koncentreret tomatpure
1 ds. Kokosmælk
salt og friskkværnet peber
1 dl hakkede mandler

Marinade til kød – 12-24 timer inden servering
Skær kyllingekødet i små mundrette stykker. Bland marinaden sammen og vend kyllingestykkerne grundigt deri, så de bliver dækket over alt af marinade. Stil marinaden på køl og lad den trække natten over (mellem 12-24 timer.)

Inden servering:
– Smelt kokosolie på en pande og sauter kort løgene derpå til de er blevet bløde.
– Kom kyllingestykkerne på sammen med marinaden og steg kyllingestykkerne grundigt under omrøring.
– Tilsæt tomatpure og kokosmælk, sæt låg på og lad retten simre i 30 minutter.
– Rør de hakkede mandler i og smag til med salt og friskkværnet peber.
– Serveres med aromatiske basmati ris og frisk koriander.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.