DIY Concrete Dining Table

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Så er det blevet tid til at lave et step-by-step blogindlæg om mit nye spisebord som endnu ikke har fået den sidste finish. Jeg har vist det frem på bloggen før, og I kan se det her.

Nu til hvordan det skal gøres, og her har jeg gjort mig nogle erfaringer, så jeg vil selvfølgelig skrive, hvad jeg har gjort, men så også hvis jeg anbefaler jer at gøre det anderledes for at få det bedste resultat.

Du skal bruge følgende:
– træplade (10 cm kortere både i længden og bredden i forhold til dine ønskede mål). Her kan det også anbefales at bruge rionet som klart ville være bedre, men udfordringen kommer så, når du skal have sat ben på, fordi du ikke kan skrue benene op i noget, men alternativet er, at du får lavet fire træplader til der hvor benene skal være, og får dem forbundet til rionettet på en eller anden måde.
– vandrør som ben + fittings (Her er det individuelt, hvor højt, langt og bredt, man ønsker det, og selvfølgelig også hvordan man bygger benene).
– en form til bordpladen (Denne kan laves af en stor træplade og gamle lister)
– oxydfarve/mineral farve i den ønskede farve, hvis du vil have pigmentering i din bordplade (Jeg valgte sort, men da vi kiksede fuldstændig og brugte meget mere cement end beregnet, så kan det ikke rigtig ses)
– cement (Uden sten! Jeg har med sten, fordi vi – som nævnt tidligere – købte forkert og havde lidt krise *spørg en der ved noget om det*. I forhold til mængde er det svært at sige. Vi bruger 2*25 kg + 2*18 kg)

1) Mix cementen med mineralfarven (Jeg brugte hele spanden med mineralfarven)

2) Lav formen til spisebordet i den ønskede størrelse (Hæld evt. et lille lag cement i – vi gjorde det ikke, fordi jeg lyttede til R, men jeg tror, at når der bruges en træplade, hvor cementen ikke binder særlig godt på, så tror jeg, det er bedst at hælde et lille lag cement før du lægger pladen i, så cementen kan binde hele vejen rundt om pladen. Det lille lag bliver bunden af bordet (som vil svare til her, hvor I kan se den plade som jeg har i).

3) Læg træpladen i – sørg for den ligger præcis i midten.

4) Hæld cement ud over til det når kanten, hvor du så skraber henover, så pladen bliver jævn. Bank evt. lidt på pladen for at få luftboblerne væk.

5) Lad det stå til det er tørt.

6) Imens kan du samle bordbenene, og det er ikke et job som er lidt til! Så saml dig en god omgang tålmodighed, og så bare gå igang!

7) Når bordbenene er samlet og bordpladen er tør, så bærer du bordpladen på benene, så det står i midten, og herefter skruer du dem fast.

8) Pladen kan behandles med enten bivoks eller lak, og jeg kommer nok til at vælge lak. Så kan det modstå fugt og får ikke så let skjolder.

Jeg fik desværre ikke taget billeder undervejs i processen, men jeg håber alligevel, at min lille guideline kan bruges alligevel ellers er I mere end velkommen til at spørge løs.

Kategori: diy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.