Bikube-opskrift

Forleden aften havde jeg rigtig meget lyst til bikuber, og jeg gav mig igår i kast med at lave bikuber i lange baner. Det gik sådan okay. De smagte i hvertfald rigtig dejligt, men det var ikke alle, der blev lige flotte. Denne var én af de flotte bikuber.

Opskriften ender ud i 6 bikuber.

Marengs:
– 3 æggehvider
– 200 g. sukker
– 1 tsk. vaniljesukker

Tænd for ovnen på 100 grader (varmluft)

Pisk æggehviderne stive, og held sukker samt vaniljesukker i lidt efter lidt. Pisk i cirka 10-15 minutter indtil massen er stiv, og ikke falder ned ad piskeriset. Hold øje med det, så du ikke får det pisket for meget.

Put flødeskummen i en sprøjtepose med tyl. Vend en muffin bradepande på hovedet, og spray pladen med bagemargarine. Sprøjt herefter marengsen rundt om muffinformene. Der skal gerne være en fri muffinform i mellem hver bikube, så de ikke bager sammen.

Put i ovnen og bag i cirka 60 minutter. Lad dem gerne stå i ovnen efter ovnen er slukket, indtil ovnen er kold.

Flødeskumsmassen:
– ¼ piskefløde
– 100 g. mørk chokolade (jeg foretrækker lige lidt over 50%)
– 1 tsk. vaniljesukker

Hæld fløde og vaniljesukker i en skål. Pisk flødeskummen stiv og hak chokoladen. Vend chokoladen i flødeskummen. Pas på, du ikke slår luftigheden ud af flødeskummen.

Jeg manglede at lave en bund, men hvis jeg skulle have lavet en bund, ville jeg forsøge mig med følgende:
(Jeg nævner ikke mængder, da jeg ikke ved, hvor meget, der skal bruges før det bliver som jeg tiltænker det.)

Bund:
– Makroner
– Sukker
– Smør

Smelt smør på en pande sammen med sukker, så du får en karamellignende masse. Knus makroner, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Form dem, så de passer i bunden af dine bikuber. Hæld lidt karamelmasse ud over, for at få makronstykkerne til at hænge sammen. Lad det tørre.


______________________________

Når bikubernes skal er færdig i ovnen tager du dem forsigtigt af muffinformene (der skal nok drejes forsigtigt rundt indtil det giver slip). Sprøjt flødeskumsmassen ind i bikuben og put makron-proppen på i bunden. Drys evt. med guld eller drys lidt kakaopulver (husk at sigte det, så det bliver helt fint).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.